testimonials

Hjem » Bjarne Normann Madsen

Bjarne Normann Madsen

Group Chief Financial Officer, NDI Group A/S
Bjarne Normann Madsen er førhenværende VP Group Finance i skofirmaet ECCO, en familieejet virksomhed, der blev etableret i 1963 med hovedsæde i Bredebro i Sønderjylland. Mens ECCO stod over for en omfattende transformation, valgte han at deltage på Leading Strategic Change INSEAD. Han har sidenhed skiftet arbejde, og sidder i dag som Group Chief Financial Officer i NDI Group A/S. 

Bjarne Normann Madsen er førhenværende VP Group Finance i skofirmaet ECCO, en familieejet virksomhed, der blev etableret i 1963 med hovedsæde i Bredebro i Sønderjylland. Mens ECCO stod over for en omfattende transformation, valgte han at deltage på Leading Strategic Change INSEAD. Han har sidenhed skiftet arbejde, og sidder i dag som Group Chief Financial Officer i NDI Group A/S.

– ECCO står netop nu midt i en omfattende transformation og digitaliseringsrejse, hvor vi har fokus på at få centraliseret en lang række af vores interne processer. Vi har et tydeligt behov for standardisering og simplificering, og den er denne rejse, jeg står i spidsen for, fortæller han og uddyber:

– Vi er, som alle andre virksomheder for tiden, i konstant forandring. Det handler om digitalisering på forbrugerområdet, om e-handel og omnichannel-strategier – kort og godt nye måder at handle på. Det har også konsekvenser for de interne processer knyttet fil finanssiden. Vi har behov for nye værktøjer, nye processer og nye it-systemer. Transformationsprocessen har altså store implikationer for hele dette interne arbejde, som jeg er ansvarlig for.

Bjarne Normann Madsen har blandt andet en MBA i forandringsledelse fra Handelshøjskolen, en uddannelse, han selv betegner som ”forældet”.

– Min klare motivation for at deltage i Leading Strategic Change var bundet i et behov for at få en faglig opgradering inden for change management og transformation. Emnet har til stadighed interesseret mig, og kombineret med de processer, vi netop nu gennemgår i ECCO, var timingen helt rigtig. Desuden har jeg en række nære kolleger, der tidligere har deltaget på andre af Scandinavian Executive Institutes programmer på INSEAD, og deres positive anbefalinger af både studiemiljøet og professorerne var helt klart afgørende for, at jeg valgte netop dette uddannelsesprogram, siger han.

Ikke forcer eksekveringen

Ifølge ECCOs finansmand har strategieksekveringsprogrammet bidraget med mange nye gode kompetencer og perspektiver.

– Jeg er ”ret begejstret”, sagt på godt vestjysk. Jeg kunne godt lide forberedelsesmaterialet, og de to INSEAD-professorer – med hver deres forskelligheder og forskellige tilgange til emnet – var virkelig dygtige. Det var en rød tråd mellem det jeg havde læst på forhånd og de sessions, vi blev præsenteret for på INSEAD. Jeg har især fået meget ud af relevante og lærerige cases omkring de ”fælder”, man ofte går i, når man driver forandrings- og transformationsprocesser. I den forbindelse har jeg fået en masse refleksion, der er er direkte anvendelig i forhold til de processer, jeg har igangsat i ECCO. Den intuitive måde hvorpå læringen forgik på, gav mig virkelig nogle ahaoplevelser, siger han og fortsætter:

– I den forbindelse vil jeg også nævne oplevelsen med Virtuel Reality, der blev brugt undervejs i undervisningen. Det var ikke bare ”sjov og ballade”, men i allerhøjeste grad en god måde at lære på, som gav anledning til refleksion og inspiration.

En af de vigtigste key-learnings, Bjarne Normann Madsen tager med hjem fra programmet i Frankrig, relaterer sig til, hvor vigtigt det er, at man ikke forcerer eksekveringen af en forandringsproces.

– Når jeg genkalder tidligere forandringsprojekter, jeg har været involveret i, kan jeg godt se, hvorfor det har været udfordrende og indimellem er gået galt. En af de cases, vi arbejdede med, handlede netop om at gøre tingene i rigtig rækkefølge – være tålmodig og ikke forcere tingene. Det er nok noget af det væsentligste, jeg har lært og noget, jeg kommer til at være meget opmærksom på fremadrettet.

Netværk i Executive Forum

Men også i et netværksmæssigt perspektiv har programmet bidraget positivt, ifølge ECCO-toplederen.

– Jeg mødte mange spændende mennesker på programmet og føler, at gode forbindelser blev etableret. Deltagerne er naturligvis spredt over det meste af Danmark, men jeg håber, at mange vil mødes på masterclasses i  Executive Forum. Dermed kan kontakten holdes ved lige, og vi kan bruge hinanden til sparring og rådgivning, hvilket understøttes af den fortrolighed og fælles referenceramme, som blev grundlagt på uddannelsen i Frankrig, slutter Bjarne Normann Madsen.

Følg os

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Scandinavian Executive Institute Logo White
Modtag inspiration og viden om ledelsesmæssige emner
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende ny viden og inspiration til din rolle som leder og/eller bestyrelsesmedlem.