testimonials

Hjem » Astrid Søes Poulsen

Astrid Søes Poulsen

Direktør, FÆNGSLET i Horsens
Astrid Søes Poulsen har i snart syv år været direktør for FÆNGSLET i Horsens. Tidligere i karrieren har hun arbejdet i forskellige kommunikationsroller, blandt andet som kommunikationschef i advokatkæden Advodan og som leder af branding og marketing i FÆNGSLET.

Astrid Søes Poulsen har i snart syv år været direktør for FÆNGSLET i Horsens. Tidligere i karrieren har hun arbejdet i forskellige kommunikationsroller, blandt andet som kommunikationschef i advokatkæden Advodan og som leder af branding og marketing i FÆNGSLET. Hendes rejse fra kommunikationsrollen til direktørstolen har i årenes løb indebåret deltagelse i flere lederkurser. Men tiden var imidlertid inde til at koble endnu mere læring på.

– Jeg er så heldig at arbejde et sted, hvor bestyrelsen bakker op om, at jeg kan udvikle mig i min rolle som direktør og leder. Og for lidt tid siden kom bestyrelsesformanden og spurgte: ”hvad er så dit næste udviklingsprojekt?”. Spørgsmålet foranledigede, at jeg gik på jagt efter et toplederprogram, der kunne bygge ovenpå mine tidligere lederuddannelser. Jeg vurderede en MBA, men følte også, at det kunne blive lidt for omfattende, og da jeg blev bekendt med det mere intensive forløb Executive Management Programme INSEAD, virkede det særdeles tiltalende. For det første var programmet koblet op mod den velrenommerede business-skole INSEAD, og for det andet bestod programmet af de tre søjler: ledelse, strategi og innovation, hvilket rent fagligt gav rigtig god mening for mig, udtaler Astrid Søes Poulsen.

Hun beskriver uddannelsesforløbet som særdeles tilfredsstillende – både i forhold til det faglige indhold, underviserne og de øvrige deltagere.

– Jeg var begejstret fra dag 1. Det faglige niveau var højt, deltagerne særdeles skarpe og underviserne, både erhvervslederne på modul 1 og INSEAD-professorerne på alle tre moduler, var imponerende. Det er en fornøjelse og en kæmpe styrke at møde så mange dygtige mennesker med et sammenligneligt ansvar som en selv, og jeg er virkelig tilfreds med mit udbytte, siger direktøren og fortsætter:

– Skal jeg uddybe, handler det kort og godt om, at jeg har fået fornyet og udbygget min indsigt i de tre kategorier, jeg var blevet stillet i udsigt: strategi, innovation og lederskab. Overordnet har jeg fået en tungere tilgang til strategiarbejdet, og til hvordan man sikrer et fremadrettet og proaktivt fokus for ens virksomhed, hvilket også hænger nøje sammen med innovationsarbejdet, som jeg også har fået nogle strukturerede værktøjer til at håndtere. Du er nødt til at have et klart bud på, hvor din virksomhed skal bevæge sig hen for at overleve. Strategi og innovation er naturligvis enormt vigtigt, men det er intet værd, hvis ikke man som leder formår at få sine medarbejdere og virksomhedskultur med på rejsen. I den henseende har læringen om og træningen i det lederskabsmæssige arbejde været særdeles givende.

FÆNGSLET som case
De nye perspektiver og færdigheder kommer godt med i fremtiden, påpeger Astrid Søes Poulsen, som blandt andet ”lagde virksomhed” til det projektsamarbejde, der er en del af executive-programmet, og som foregår mellem modul 2 og 3 på INSEAD.

– Det var et privilegie for mig, at vi arbejdede med FÆNGSLET i vores projekt-case. Jeg skylder en stor tak til de øvrige deltagere i projektgruppen, som arbejdede hårdt, brugte tid sammen med mig og gav mig kvalificeret mod- og medspil i det strategiarbejde, vi har påbegyndt, men som skal implementeres i løbet af efteråret. Jeg har fået noget meget konkret med mig hjem, som jeg kan anvende i dette videre arbejde, siger hun, før hun afslutter:

– Det stærke er også, at vi som deltagere har fået et fælles sprog, som vi kan anvende i vores arbejde videre. Vi var et virkelig godt hold, som evnede at arbejde på kryds og tværs – og det var sjovt at blive kendt med hinanden og hinandens virksomheder. Derfor håber jeg også, at vi formår at holde kontakten i netværket fremadrettet – jeg er ikke i tvivl om, at vi vil kunne få meget ud af at dele vores knowhow med hinanden i fremtiden.

Følg os

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Scandinavian Executive Institute Logo White
Modtag inspiration og viden om ledelsesmæssige emner
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende ny viden og inspiration til din rolle som leder og/eller bestyrelsesmedlem.