testimonials

Hjem » Søren Anker Nielsen

Søren Anker Nielsen

Managing Partner, Alpine-Bio
Søren Anker Nielsen er Managing Partner i Alpine-Bio, et nicheselskab inden for den farmaceutiske branche. Han har en lang erfaring inden for medicinalindustrien, tidligere i større internationale selskaber som Johnson & Johnson og Merck Sharp & Dohme, og de seneste cirka 13 år har han været involveret i en lang række startups inden for den farmaceutiske industri og teknisk medicinsk udstyr.

Søren Anker Nielsen er Managing Partner i Alpine-Bio, et nicheselskab inden for den farmaceutiske branche. Han har en lang erfaring inden for medicinalindustrien, tidligere i større internationale selskaber som Johnson & Johnson og Merck Sharp & Dohme, og de seneste cirka 13 år har han været involveret i en lang række startups inden for den farmaceutiske industri og teknisk medicinsk udstyr. Sideløbende har han fungeret som mentor for iværksættervirksomheder og opstartsmiljøer i branchen, og i en årrække har han desuden siddet i styrekomiteen for NOME – Nordic Mentoring for Entrepreneurship, sponseret af Novo Nordisk Fonden.

– Det nye selskab, Alpine-Bio, der er sidste skud på stammen, bygger på anvendelsen af eksisterende lægemidler til nye formål – fx at et produkt til depression også virker på smerter. Fordelen er, at produkterne i forvejen er gennemtestede, og at man dermed har en meget effektiv produktudvikling og en hurtig vej ud til patienten. Vi bruger meget data og generativ AI til dette formål, som kort fortalt går ud på, at vi udnytter kunstig intelligens-teknologien til at søge i omfattende mængder historik, der kan være med til at identificere nye anvendelsesområder for lægemidler, forklarer Søren Anker Nielsen og fortsætter:

– Det er klart, at det er en udfordrende opgave at opbygge en ny organisation, fremskaffe kapital og generelt navigere i det komplekse fagområde, som den farmaceutiske industri er en del af. Der kan ligge mange faldgruber i arbejdet med opstart af ny virksomhed.

Udvikle sig selv – for at udvikle andre

Han fremhæver, at udvikling og uddannelse er af stor betydning for ham, hvilket også har afstedkommet et ønske om at opgradere sin faglige viden gennem toplederprogrammet Executive Management Programme, som Scandinavian Executive Institute tilbyder i samarbejde med den verdenskendte business-skole, INSEAD.

– For at man kan udvikle andre omkring sig, fx ens medarbejdere, mentorselskaber og andre relationer, er det essentielt, at man formår at udvikle sig selv. Det var den vigtigste grund til, at jeg valgte at deltage i toplederprogrammet. Helt overordnet oplevede jeg Scandinavian Executive Institute som en leverandør, der har styr på sine ting og er både responsiv og god til at følge op. Det årelange samarbejde med INSEAD understøtter denne professionalisme, udtaler han.

Søren Anker Nielsen beskriver uddannelsesprogrammet som udbytterigt og givende.

– Jeg har fået et højt udbytte af det faglige indhold, og niveauet var i verdensklasse. Det er særdeles inspirerende at arbejde med så dygtige folk inden for rammer, der er så professionelle og inspirerende. De øvrige deltagere kom fra en række forskellige brancher, og det gav en fri debat og gode drøftelser på tværs af emner. Det var også en heterogen gruppe på basis af alder, køn og erfaringer. Og så passede det intensive treugers forløb rigtig godt til mine behov og ønsker.

Bæredygtighed og Blue Ocean

Han fremhæver flere læringer, som han forventer vil have stor betydning for ham fremadrettet.

– Jeg har fået en rigtig god perspektivering af bæredygtighedsudfordringerne og desuden et godt indblik i værktøjer relateret til Blue Ocean-strategier. Jeg har fået styrket mine evner inden for ledelsesmæssig og markedsmæssig kommunikation, og generelt kommer jeg hjem med ny og god inspiration fra professorerne, som jeg har med mig i mit daglige virke, siger han og tilføjer:

– Især Blue Ocean-strategierne er relevante. Jeg har fået nogle nye teknikker til definition af markeder, konkurrenter og beslutningsprocesser, og de kommer uden tvivl til at blive anvendt i min nye rejse med Alpine Bio. Generativ AI er i en enorm udvikling og giver mulighed for at tænke i nye Blue Ocean-strategier. Men man skal tænke og implementere hurtigt, da vinduet også meget hurtigt lukkes. Det er en spændende forretningsmæssig tid – fuld af nye muligheder, og det er lige i min boldgade, smiler han.

Også i en netværksmæssig sammenhæng, forventer han, at programmet vil have positiv effekt.

– Jeg holder kontakten med mit hold, prøver at hjælpe dem der rækker ud og vi planlægger desuden en snarlig reunion. Jeg håber og tror, at vi kan arbejde videre som et alumni-team i fremtiden, hvor vi som gruppe, der ikke er i indbyrdes konkurrence, kan have stor gavn af hinanden.

Bestil materiale
Her kan du bestille materiale om toplederuddannelsen Executive Management Programme INSEAD

Følg os

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Scandinavian Executive Institute Logo White
Modtag inspiration og viden om ledelsesmæssige emner
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende ny viden og inspiration til din rolle som leder og/eller bestyrelsesmedlem.